Førsteårsemner på engelskstudier ved NTNU

Førsteårsemner felles for årsstudium & bachelor

Når du begynner på engelsk årsstudium eller bachelorstudium er det mange emner som er felles. Det vil si at helt fra fadderuken er man en samlet gruppe. Nå i de senere årene har faddergruppene blitt delt opp slik at årsstudium og bachelorstudenter er på ulike grupper, men dette varierer alltid fra år til år. Dette får dere vite ved studiestart!

I emnene man har første året på engelsk er formålet at studentene skal bli introdusert for, og lære fagbegreper, samt bli introdusert for ulike tema innenfor språksystemer, litteratur, historie, drama etc. Det betyr mye variasjon. Første året byr på utfordringer, men man lærer også enormt mye!

ENG1004: Samfunn, kultur og språk
Dette emnet omhandler problemstillinger med språk som har kulturell og samfunnsmessig betydning. Dette emnet blir klart ved studiestart, og kan variere fra år til år.

ENG1201:Språkferdighet og grammatikk
Dette er et emne der studentene blir presentert for grammatiske begreper, ulikheter mellom norsk og engelsk, og skriving av essays. Her er målet at studenter skal bli bevisste på og kritiske til språklige valg i ulike sammenhenger. I dette faget er det ofte flere, men mindre obligatoriske aktiviteter.

ragnhildemner2forberedelse til eksamen 1.året mitt 

ENG1302: Litteratur: Drama og lyrikk
I dette emnet blir studentene presentert for ulike viktige dramatiske og lyriske verk. Her blir spesielle stiler og teknikker innenfor de ulike sjangerne presentert, og der studentene lærer å analysere de ulike sjangerne.

ENG1001: Global engelsk 
Dette emnet tar for seg hvordan engelsk oppstod og spredte seg ut i verden, og hvorfor.  Emnet handler også om hvilken status engelsk har i dag, holdninger til engelsk og hvordan makt kan tilknyttes ulike språk, i dette tilfellet engelsk.

ENG1101: Engelsk språkvitenskap
Dette emnet gir en innføring i språksystemet i moderne engelsk. Dette inkluderer området som morfologi, syntaks, semantikk og fonologi. I dette emnet får studenter et begrepsapparat for å beskrive og analysere engelsk språk. I dette faget er det ofte flere, men mindre obligatoriske aktiviteter.

ENG1303: Litteratur: Prosa 
Dette emnet introduserer studentene for engelskspråklig prosa, der man gjennom lesing og analysering av romaner og noveller, ser på ulike teknikker og stiler. I dette emnet lærer studentene å forklare hvordan ulike typer prosa formidler historier.

ENG1404: Historie og nasjon  
I dette emnet blir man introdusert for historie og kultur fra et engelskspråklig land i en gitt historisk periode, der fokuset er på nasjonsbygging eller endring. Her skal man innom politikk, samt sosiale og kulturelle tema knyttet til historien til et engelskspråklig land.

Emne kun for de som har søkt seg inn på årsstudium: 

SPRÅK1200: Fremmedspråk og samfunn 
Dette er et emne som er felles for studenter som går årsstudium i tysk, fransk, spansk og engelsk. Dette emnet presenterer hvordan store fremmedspråk blir brukt i Norge, i form av bruk i norsk kultur og samfunn. Her presenteres holdninger til bruk av fremmedspråk, samt identitet og fremmedspråks læring og fremmedspråk i arbeidslivet. Dette er et spennende fag som er annerledes fra de andre fagene dette året da det inkluderer det større bildet, altså flere språk og innvirkningen fremmedspråk ar på samfunn og kultur i Norge.

Emne kun for de som har søkt seg inn på bachelorstudium:

EXPH0100: Examen philosophicum for humaniora og estetiske fag
På universitetet må man, om man skal ha en grad, bestå et fag man kalles ex.phil. Derfor er dette faget inkludert i bachelorstudiet og ikke i et årsstudium. Emnet handler om kunnskaps og vitenskapsteori, etikk, filosofi, samt ulike syn på natur, menneske, og teknologi. Her er formålet kritisk tenkning samt diskusjon av etiske problemstillinger.

ragnhildemner
studietur til York 2.semester  

Obligatoriske aktiviteter
På engelskstudiet er det mest vanlige at hvert emne (fag) har èn oppgave som skal leveres i løpet av semesteret for å kunne gå opp til eksamen. Dette er ca. halvveis i hvert semester og det er god informasjon og mulighet for å spørre foreleserne om ting som er uklart både med tanke på obligatoriske aktiviteter (arbeidskravene) og andre ting som er uklart i fagene. Og det er vanlig å ha masse spørsmål i starten, så bare spør – enten fadderne deres (som har vært gjennom de samme fagene), linjeforeningen eller faglærere.

Eksamen
De fleste emnene man har første året på engelsk er skoleeksamener. Dette betyr at man har eksamen i en av NTNUs lokaler, der man får utdelt eksamen som må leveres innen 4 timer. Dette var ikke tilfellet vår 2020, da covid-19 gjorde dette vanskelig. Usikkert enda hvordan dette blir høst 2020, men dette får man informasjon om ved studiestart/ila semesteret.

Emner per juni 2020. Med forbehold om endringer.  

– Ragnhild, master i engelsk

 

 

 

Legg igjen en kommentar