5 sommertips fra litteraturvitenskapen!

Sommeren er endelig her og plutselig har man tid til å lese annet enn pensum. Men hva skal man lese? Her kommer noen tips fra allmenn og nordisk litteratur!

Harlan Coben – varsel om død (2014)
Harlan Coben er en bestselgende krimforfatter og denne thrilleren er fantastisk spennende. Det er umulig å lekke vekk boka, man må bare vite hva som skjer videre. Dette er boken som gjorde meg hektet på krimbøker.

Handlingen går ut på at en kjent basketspiller er på bryllupsreise med sin nydelige modellkone, Laura, når han plutselig forsvinner etter en badetur. Alle tror det er en ulykke hvor han drukner, men Laura nekter å gi opp håpet og begynner å grave for å finne sannheten.

En spennende og godt skrevet krimthriller som absolutt bør leses i sommer!

Varsel om død av Harlan Coben (Heftet)

Helga Flatland – bli hvis du kan, reis hvis du må (2011)

Helga Flatland har skrevet en nydelig bok om relasjoner. Fire gutter fra den samme bygda verver seg til Afghanistan, kun én av dem kommer tilbake. Vi følger historien til to av guttene og to av de pårørende. Hvorfor dro de? En gripende bok om det å vokse opp og bryte opp fra trygge rammer.

Helga Flatland skriver fantastisk bra, og i denne boken er det mye som blir sagt mellom linjene. En god øvelse for analysene du skal gjennom i forelesningene!

Bli hvis du kan. Reis hvis du må

NRK Bok – podkast

NRK har podkasten Bok som er en god blanding av anmeldelser, intervjuer av forfattere og samtaler om litteratur. Her kan man få masse gode innspill på bøker man bør lese og spennende informasjon om nåtidens litteratur. Et ekstra innblikk i litteraturen, på norsk, med spennende deltagere og flinke programledere. Anbefaler episoden «Amerikanske forfattere skriver om rasisme» fra 4.juni i år, hvis man vil høre om litteratur som tar opp temaet som preger samfunnet i dag.

podkastbok

Anna McPartlin – Sammen til det siste (2014)

Trenger du virkelig å kjenne på følelsene dine i løpet av sommeren er dette boken for deg. Denne leste jeg på stranda i Hellas for noen år siden og tårene rant, offentlig på stranda. Jeg er ganske følsom, men denne traff ordentlig godt.

Boken handler om Mia «Rabbit» Hayes som har fått kreft og er blitt sendt til et hospice for å dø. Hun har en datter, foreldre og venner rundt seg som alle prøver å forsone seg med at de må ta farvel med Rabbit. En hjerteskjærende og rørende bok som får deg til å gråte på både godt og vondt.

Sammen til det siste | Anna McPartlin | ARK Bokhandel

Horst – Nøkkelvitnet (2004)

Hvis du ikke har oppdaget krimserien til Jørn Lier Horst om William Wisting har du en rekke gode leseopplevelser foran deg. Horst var selv politietterforsker før han ble forfatter og kommer dermed med en unik innsikt i hvordan politiet jobber i krimsaker. Det gjør bøkene troverdige.

Den første boken, Nøkkelvitnet, er basert på en ekte drapssak som fortsatt er et mysterie. En eldre mann har ligget død en uke før han blir funnet. Han har blitt torturert og blir funnet bundet fast og naken. Hvem har drept han? Og hvorfor?

Dette er den første av 14 bøker så her har man lesestoff for hele sommeren. Troverdig, politidrevet krim med spenning hele veien gjennom. Hvis man vil ha litt variasjon er også to av bøkene laget om til tv-serien Wisting som du kan finne på Viaplay.

Nøkkelvitnet

-Lina, bachelor i allmenn litteraturvitenskap

 

 

 

Legg igjen en kommentar