Sturm und Drang (linjeforeningen til tyskstudier)

Har du lyst til å få enda mer ut av tiden din som tyskstudent og få venner på tvers av årskull og de ulike tyskstudiene? Da bør du sjekke ut linjeforeningen Sturm und Drang!

Linjeforeningen Sturm und Drang er linjeforeningen for alle tyskstudenter ved NTNU. Uavhengig av om du studerer tysk årstudium, bachelor, europastudier med tysk, lektor med tysk eller bare tar emner i ulike tyske fag er du hjertelig velkommen!

Du tenker kanskje nå: «wow dette høres kult ut, men hva er egentlig en linjeforening? Og hvorfor burde akkurat JEG være med?» Det skal jeg forklare deg.

En linjeforening er en samling studenter fra et spesifikt studieprogram som jobber for å skape et bedre sosialt miljø på studiet. Linjeforeningen drives av studentene selv og arrangerer ulike aktiviteter som du kan komme på for å møte dine medstudenter og gjøre kule ting sammen.  Du kan både engasjere deg administrativt i styret til linjeforeningen, og dermed være med å planlegge disse arrangementene. Eller du kan bare være med som et ordinært medlem og stille på de arrangementene du ønsker.

Sturm und Drang er altså da linjeforeningen til tyskstudier ved NTNU og arrangerer blant annet julebord, sommeravslutning, fagkvelder, spillkvelder. I tillegg har de pleid å ha Stammtisch (som er at man har et stambord på en cafe eller restaurant der man bare kan møte opp og henge med folk fra studiet). Kort oppsummert er de et sosialt samlingspunkt for tyskstudenter.

I tillegg til et godt sosialt miljø kan man og hente mye faglig ved å være med i en linjeforening. Gjennom fagkvelder kan man lære mye interessant relevant for faget, og man får ofte ulike bedrifter til å stille, som kan være med på å gi spennende jobbmuligheter ved endt studie.

For å ha en god og velfungerende linjeforening trenger man et godt styre! Sturm und Drang har nå fortiden opptak til nytt styre, så du har mulighet til å bli en del av det! Du trenger ingen tidligere erfaring. Å være en del av styret gir deg en enda dypere innblikk i linjeforeningen. Og ikke bare har du mulighet til å treffe mye nye folk innenfor din egen linjeforening, du får og samarbeidet mye med andre linjeforeninger som er supert for da kan du treffe folk på andre studier enn ditt eget. Det kan gjerne virke litt skummelt spesielt kanskje hvis du er førsteårsstudent, men det er aldri for tidlig å engasjere seg! Å være med i styret er i tillegg supersosialt.

Vil du finne mer informasjon om Sturm und Drang kan du sjekke ut Facebooksiden deres: https://www.facebook.com/SturmUndDrangNTNU/ eller bli medlem av gruppen deres på Facebook: https://www.facebook.com/groups/30581775718/

Så sjekk det ut! Søk styret eller bare bli med som vanlig medlem. Det er viktig og ikke minst gøy å engasjere seg!  

Sturm und Drang Linjeforening - Home | Facebook

Legg igjen en kommentar