Fine turer og utsikter i Trondheim

Som ny i Trondheim er gå- og sykkelturer en ypperlig måte for å bli bedre kjent med byen på. De fleste har sikkert vært innom Midtbyen og Gamle Bybro til nå, så her kommer noen tips om fine turer litt utenfor bykjernen.

Trondheim har flere fine turområder å tilby, som Bymarka og Estenstadmarka. Her finnes det mange turer man både kan sykle og gå (eller på langrenn på vinteren), lange som korte. Benytt sjansen nå på sensommeren til å oppdag de fine turene, så kan du ta med skia neste gang!

Her er noen forslag til fine turer man kan gå både i fint turterreng, men også noen fine utsikter!

Kuhaugen

Kuhaugen er et fantastisk utsiktspunkt hvor man ser utover hele byen! Det ligger nære Tyholt og rett over Luftkrigsskolen. Her kan man beundre en nydelig solnedgang, eller ta en pause i lesinga. Her går det an å ta 22 bussen til Tyholt, og fra der gå innover merket sti (rett over veien) ”Forsvarsrunden”.

Våttakammen & Geitfjellet

Dette er en litt lengre gå tur (enn Kuhaugen) der man enten kan ta buss opp retningen Byåsen, gå opp til Theisendammen og følge skiltene, eller gå fra Ila (opp ved Ilabekken). Det tar max en time å gå fra Theisendammen og til Våttakammen, og litt lengre opp til Geitfjellet.

Ilabekken

Dette er en veldig fin tur, der man følger stien (som forøvrig føles ut som en liten jungel) og ender ved Theisendammen i Bymarka på Byåsen.

Burmaklippen

Dette er en mini versjon av trolltunga som man finner i Estenstadmarka. Her følger man en skogssti fra Bekken mot Stokkanhaugen.

Flere fine turer og mer spesifikk beskrivelse på de som er nevnt over finner du på f.eks. DNT.no

God tur! Og lykke til med semesterstart.

Legg igjen en kommentar