Nyttige apper for studenter

Som student finnes det flere apper som både er nyttige og artige. Vi har derfor samlet noen av våre favoritter, som vi begynte å bruke da studentlivet startet.

Det er flere apper som er med på å gjøre selve studiet og studielivet lettere. Blant annet disse:

Mazemap: NTNU er delt inn i flere ulike campuser, og det kan være både forvirrende og vanskelig å finne frem. I Mazemap kan du søke opp romnummer og lettere orientere deg rundt på campus. Selv etter fire år på NTNU bruker jeg fremdeles denne appen ofte.

Hold: Den skal motivere deg til å holde deg unna mobilen. For mye mobilbruk er utvilsomt noe majoriteten av oss føler på. Prokrastinering (= utsette et arbeid) er et kjent fenomen blant mange av oss studenter, og mobiltelefonen er for mange en hindring for god motivasjon eller konsentrasjon. Med Hold kan du samle poeng ved å ikke bruke telefonen. Poengene kan du bruke til kuponger, tjenester eller andre belønninger, som for eksempel kaffe på Narvesen eller deltakelse i konkurranser.

Oak: Oak er en meditasjonsapp. For mange er kanskje Oak en fin app for å meditere, men jeg har bare brukt denne appen for å høre på lange lydspor uten stemme. Enten svært rolig musikk eller «naturlyder». Det hører jeg på når jeg skriver oppgaver eller leser, og kjenner at det skal lite til før jeg blir forstyrret. Med headset og lyd fra Oak kan i hvert fall jeg konsentrere meg bedre på lesesalen eller hjemme.

Akademika: Akademika er en norsk fagbokhandler som også har fysiske butikker på NTNU. I appen finner du et lojalitetskort som gir 50 prosent avslag på hver femte bok du kjøper. Det kan for eksempel komme godt med dersom du velger å kjøpe nye pensumbøker.

Det er også noen apper som er relevante for alle som bor i Trondheim:

AtB: Selskapet for kollektivtransport i Trondheim heter AtB. For å komme deg rundt i byen er appene AtB Mobillett og AtB Reise nødvendige.

Trondheim & Kimen kino: En app som er praktisk og lett å bruke for å bestille billetter og få oversikt over filmene som går.

Trondheim Bysykkel: Trondheim har tilrettelagt for at det skal være effektivt, tryggere og enkelt å komme seg rundt på sykkel i byen. Dersom du ikke har egen sykkel kan du leie en bysykkel med denne appen. Jeg kan jo heller ikke unngå å nevne sparkesykkel-appene. I byen finner du nå flere sparkesykkelmerker som Voi og Ryde.

mariamedmobil

Skal du flytte inn i kollektiv eller ny leilighet? Eller kanskje du ønsker å kjøpe brukte pensumbøkert? Å kjøpe brukt er både rimeligere og miljøvennlig. Tusenvis av studenter flytter ikke bare til Trondheim, men bytter bolig eller drar fra byen når studiene er ferdig. Alt fra pensumbøker til gratis møbler, kopper og kar eller artig kostymer til temafester i fadderuka kan ofte kjøpes brukt. Det er spesielt to apper jeg har brukt mye både for å kjøpe og selge:

Finn.no: Denne er kanskje kjent, men ikke undervurder hvor mye og hva du kan finne her. Varslingsfunksjonen når det dukker opp en annonse som matcher ditt søk/ønsker er genial!

Tise: På Tise kan du finne både møbler og ting til hybelen eller klær. Trondheimsborgere er også aktive på denne appen, og det finnes mange skatter der ute for en billig penge.

God og billig mat er studenter opptatt av. Kanskje fordi mange blir overrasket over hvor mye mat faktisk koster når de forlater barndomshjemmet, eller fordi de er opptatt av god mat eller å spare penger. Noen apper kan hjelpe deg med å handle enda billigere. Her er våre favoritter i tillegg til Coop, Kiwi og Rema1000 (Æ) sine egne apper:

Mattilbud og Kupp: I disse appene får du oversikt over tilbud de ulike matbutikkene har til enhver tid.

Too Good To Go: Med denne appen kan du være med på å minske matsvinn. Too Good To Go gir deg oversikt over tilbud ulike butikker eller spisesteder legger ut for å hindre at mat blir kastet. Dette er både bra for miljøet og lommeboka.

Ellers er det ofte kjekt med rabatter eller kuponger på andre varer og tjenester. Følgende apper er fine:

Studentkalenderen: Studentkalenderen er en app med mange ulike rabatter på nettsider og kuponger på alt fra kafeer, butikker, tjenester til kinovisninger. Du kan også delta i konkurranser. Tilbudene tilpases etter hvilken studentby du holder til.

bildeavmobil

Studentpakken: Studentpakken dukker opp på campus hvert semester og deler ut studentpakker (poser) med diverse i. Du kan også laste ned appen for å få rabatter eller kuponger som også er tilpasset din studentby.

Studentkortet: Appen (og nettsiden) Studentkortet minner også om Studentkalenderen og Studentpakken. De tilbyr rabatter i svært mange ulike nettbutikker.

Studentbevis-appen: Gyldig studentbevis får du i app på telefonen. Det er ikke bare nødvendig å ha med som bevis når du kjøper blant annet studentbillett på buss eller tog. Det er nemlig også kjekt å huske å spørre etter studentrabatt, spesielt på restauranter eller kafeer i byen. Overraskende mange tilbyr dette!

Prisjakt og Prisguiden: Å fly byen rundt etter de aller billigste tilbudene på vaskepulver eller Pepsi Max kan noen ganger virke mer slitsomt enn fornuftig, selv om du uten tvil kan spare mange kroner på å være litt bevisst. Det er en ting jeg virkelig anbefaler for å spare penger, nemlig appene Prisjakt og Prisguiden. Skal du kjøpe noe litt dyrere, eller investere i for eksempel nye solbriller, sykkel, kaffetrakter, oppvaskmaskin eller støydempende headset, er disse appene og nettsidene geniale! I løpet av året dropper prisene på mange varer, og disse appene gir deg oversikt og varsel på varene du ønsker å følge med på. Jeg satte i hvert fall stor pris på å en Prisguiden da jeg kjøpte nytt headset, og sparte mange hundre kroner.

Trumf: Nok en måte å spare noen kroner. Ved å lage en Trumfkonto og registrere ditt betalingskort, vil du samle opp poeng på utvalgte butikker som Kiwi og Meny eller på nettbutikker. Disse poengene kan overføres som penger til konto.

  • Maria Isabel Abrante, lektorstudent med årsstudium i spansk.

 

 

Legg igjen en kommentar