Hva er ANSA?

Hva er ANSA?

ANSA står for «association of Norwegian students abroad» og jobber med nettopp dette! ANSA hjelper nordmenn som studerer i utlandet, blant annet med informasjon om hvilke steder man bør dra til (med tanke på studieretning og tilbud i vertsland), men også med tanke på å finne et sted å bo, eventer i vertslandet og kan til og med hjelpe til med søknader og CV både til utveksling og karrieren videre. ANSA er også til for studenter generelt, ikke bare utvekslingsstudenter. På deres nettsider har de tips mtp. karrieremuligheter og jobb, og er behjelpelige med både veiledning på søknader og CV. Dette er en fantastisk mulighet for alle studenter, der man kan få veiledning om karriere og få øynene opp for mulighetene som finnes med den utdanningen du tar. ANSA har også informasjon om karrieredager, og tilbyr kurs og webinarer osv. Jeg anbefaler derfor alle å ta en titt på ANSA sine sider for å få informasjon om studier, karrieremuligheter, utveksling etc.

ANSA finnes i mange land, og er der for å hjelpe deg som student! ANSA er som sagt noe som lønner seg å oppsøke når man skal på utveksling, men også mtp karrieremuligheter. Siden situasjonen er slik den er nå, med covid-19 som gjør det vanskelig å dra på utveksling, vil utveksling høst 2020 inn og ut av NTNU utgå. Forhåpentligvis vil situasjonen være annerledes vår 2021, slik at studenter kan dra på utveksling og ANSA kan hjelpe deg som utvekslingsstudent.

IMG_20180309_160345_Original

Jeg har selv vært med på flere eventer i regi av ANSA, og de hjalp meg med flere ting da jeg var på utveksling! Vi var en gjeng nordmenn som var på utveksling i Østerrike samtidig, der vi hadde grillinger, dro på festival, hadde hytteturer og skiturer, og ikke minst feiret vi 17.mai sammen!!

IMG_20180517_152346__01_Original

Som sagt blir det ikke utveksling fra NTNU denne høsten, men forhåpentligvis fra våren av. Husk derfor at de som har lyst til å dra på utveksling i fremtiden kan kontakte ANSA i forbindelse med dette.

Gå inn på ansa.no for mer informasjon!

Hilsen Ragnhild

Legg igjen en kommentar