Om det å bo i vertsfamilie i Caen

Hver vår drar franskstudenter på studietur til Caen. Her er et reisebrev fra to av studentene: 

Når vi bodde hos vertsfamiliene fikk vi oppleve den franske kulturen og hverdagslivet på nært hold. Om du bor hos en familie vil du få et bedre bilde av livet til franskmenn og deres vaner og rutiner. Hovedpoenget med å bo hos en vertsfamilie er selvfølgelig å snakke så mye  fransk som mulig. NTNU prøver å finne en familie til hver student for å gi oss sjansen til å praktisere språket så mye som mulig. Det å bo alene kan virke skummelt, men familiene er valgt ut av universitetet i Caen for å forsikre at studentene som kommer vil få et godt opphold.

Du får et eget rom med skrivepult, plass til å oppbevare klær, og en seng. Ellers varierer boforholdene etter familien du blir plassert i. Noen familier har barn eller dyr, noen bor litt lengre unna, mens noen bor mer sentralt. Uansett hvor du havner hen vil det finnes buss eller trikk for å komme seg til sentrum/universitetet.

Du kan velge å spise med familien noen ganger i uka. Dette gir deg en god mulighet til å praktisere fransken din, og du får prøve forskjellige retter. Måltidene består av to til tre retter og er ofte typisk fransk, som for eksempel løksuppe, raclette, brød ost osv.

Før man reiser fyller man ut en søknad for vertsfamilie hvor man kan presisere ønskelige boforhold, f.eks. avstand til sentrum, om man ønsker å bo med kjæledyr eller barn og hvilke hobbyer som interesserer deg. Senteret for utveksling på universitetet i Caen vil deretter velge en familie basert på svarene avgitt i søknaden.

Hvor mye tid du tilbringer med vertsfamilien din er opp til deg og familiene selv. Noen jobber fulltid mens andre familier er pensjonerte. En student dro på kjøretur med vertsfamilien og besøkte en stall, mens en annen student dro til Rouen med noen venner og vertsfamilien sin. Uansett hva man gjør med vertsfamilien vil man få et lærerikt og spennende opphold i Caen.

caen2020.4

– Mari og Julia

Legg igjen en kommentar